Skip to main content

Gravatar – Overal dezelfde avatar

By 18 oktober 2012mei 13th, 2019Software

GravatarZoals je op ziet staat er op mijn auteurpagina een fotootje van mijn gezicht. Toen ik dit weblog startte stond daar een silhouet, dezelfde die naast mijn reacties stond op weblogs van anderen. Ik dacht dat dit een instelling was binnen WordPress en heb werkelijk alle schermen afgezocht naar een optie om mijn foto toe te voegen. Ik kon niks vinden. Totdat ik er achter kwam dat dit niet een instelling is bij WordPress, maar bij Gravatar.

Gravatar is “A Globally Recognized Avatar”, een avatar die dus met je mee gaat van website naar website. Een Gravatar wordt door veel websites herkend, zoals WordPress en Hootsuite. En aangezien veel weblogs tegenwoordig gebruik maken van WordPress is het dus leuk als je daar je eigen gekozen avatar ziet als je reageert. Het enige dat je hiervoor moet doen is jezelf registreren bij Gravatar en hetzelfde e-mailadres daarna gebruiken als je op een weblog reageert.

Michiel van den Broek

Author Michiel van den Broek

Ik ben je gids in Microsoftland. Als Productivity Specialist help ik je om Windows, de Officeprogramma's en Office 365 beter te gebruiken. Daardoor kun jij meer werk gedaan krijgen in minder tijd. Maakt jou blij, maakt mij blij!

More posts by Michiel van den Broek
Close Menu

Nieuwsbrief

* = verplicht veld

door MailChimp!