Skip to main content

Organizing & Sharing with OneNote Jump Start

Microsoft Office OneNote 2013OneNote is de Microsoftapplicatie die je helpt bij het verzamelen, beheren en gebruiken van informatie. Een notitieblok on steroids dus. Om de vele mogelijkheden van OneNote te laten zien organiseert de Microsoft Virtual Academy aanstaande dinsdag een twee uur durende Live Event (online) genaamd Organizing & Sharing with OneNote Jump Start. Ze beginnen om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Microsoft OneNote

De applicatie OneNote zit standaard bij elke versie van Microsoft Office en werd met versie 2007 een aantal jaar geleden geïntroduceerd. Waar je met Word, Excel en PowerPoint aan documenten werkt en daardoor beperkt wordt door pagina’s en opmaak, wordt er bij OneNote juist ingesprongen op een grote vrijheid om je informatie te verzamelen.

Wanneer je OneNote (voor het eerst) opent, zie je een interface die vergelijkbaar is met een papieren map of notitieblok. Je kunt je verzamelde notities verdelen over secties en tabbladen. Maar OneNote gaat verder. Zo heb je mogelijkheden om notities te knippen en plakken vanuit andere applicaties, te koppelen aan contactpersonen of afspraken uit je agenda. Je hebt markeringen en opmaak en je kunt informatie weer delen met anderen.

Organizing & Sharing with OneNote Jump Start

In een twee uur durende live event, dat georganiseerd wordt in een online collegezaal, laten de trainers Doug Thomas en Dave Ludwig alle mogelijkheden van OneNote zien. De volgende onderwerpen zullen daarbij aan bod komen:

  • Why Consider OneNote?
  • The Workspace, Structure & Canvas
  • Taking Notes and Knowing all your options
  • Using Touch
  • OneNote in Meetings
  • Using Templates & Side Notes
  • Why OneNote for Research
  • Clipper Tool 2013 & Screen Capture
  • Organizing, Search & Sharing
  • Web Apps, In mail & Shared Notebooks

Het evenement zal starten op dinsdag 4 juni om 9:00 uur PDT (Pacific Daylight Time), maar dat is dus 18:00 uur Nederlandse tijd. Om het evenement te kunnen bijwonen dien je aan te melden bij de Microsoft Virtual Academy en je te registreren voor dit specifieke evenement. Je ontvangt dan een e-mail met een link naar de website. Via die website kom je dan aanstaande dinsdag in de Online Meetingspace.

Michiel van den Broek

Author Michiel van den Broek

Ik ben je gids in Microsoftland. Als Productivity Specialist help ik je om Windows, de Officeprogramma's en Office 365 beter te gebruiken. Daardoor kun jij meer werk gedaan krijgen in minder tijd. Maakt jou blij, maakt mij blij!

More posts by Michiel van den Broek
Close Menu

Nieuwsbrief

* = verplicht veld

door MailChimp!