Skip to main content

Nieuwe versies van Windows en Office in 2015

Het komende jaar wordt een leuk jaar als je, net als ik, fan bent van de verschillende producten van Microsoft. Afgelopen woensdag was de presentatie van de consumentenversie van Windows 10. Tijdens het event werd naast Windows 10 ook een touchvriendelijke versie van Microsoft Office getoond. Gisteren maakte Microsoft bekend dat er dit jaar ook nog een nieuwe versie van de desktopversie komt, genaamd Microsoft Office 2016.

Windows 10

Tijdens het Windows 10-event toonde Microsoft voor het eerst aan de wereld hoe de nieuwste telg eruit gaat zien en wat het allemaal kan. En het ziet er geweldig uit! Windows 10 zal beschikbaar komen voor zowel PC’s en tablets als smartphones. En dat zal overal dezelfde Windows zijn, voor zover de gebruiker het kan zien dan. Dit betekent dat functionaliteiten op alle apparaten hetzelfde zullen werken en je moeiteloos van apparaat kunt wisselen, van je PC naar je telefoon naar je laptop. Zelfs de xBox One en twee nieuwe apparaten (Surface Hub en de HoloLens) zullen uiteindelijk in het ecosysteem meegaan. Win10_Windows_Mail_Web Windows 10 zal voor gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1 en ook van Windows Phone 8 en 8.1, die in het eerste jaar na de release upgraden gratis zijn. Hoe de kosten na dit eerste jaar zullen zijn weet ik nog niet. Bij de introductie van Windows 8 was er ook al een introductieprijs van ongeveer 30 euro.

Office for Windows 10

Word_UI_1992x1172Met Windows 10 werd ook meteen een nieuwe touchvriendelijke versie van de Officeprogramma’s Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook getoond. Dit zijn zogenaamde universal apps, één versie die op alle apparaten zal werken en zich zal aanpassen aan de form factor van het desbetreffende apparaat. Outlook zal de huidige mailapp van Windows (Phone) 8.1. vervangen. De versies van Word, Excel en PowerPoint hebben o.a. de Recent Documents list die we kennen uit de desktop programma’s. Daardoor kun je snel naar de documenten die je onlangs hebt geopend. Excel_UI_900x530Deze versies zullen niet de desktopversie van Office vervangen, maar er een aanvulling op zijn. Er waren natuurlijk al Office apps voor iOS. En ook voor Android zijn die in de maak. Julia White, general manager van het Office Product Management team, vertelt meer over de nieuwe versies van Office het Office Blog.

Microsoft Office 2016

Gisteren werd ook bekend gemaakt dat er later dit jaar een nieuwe versie zal verschijnen van Office, genaamd Microsoft Office 2016. Veel is er nog niet over bekend, behalve dat het een donkerder thema zal bevatten en een Clippy-achtige assistent. Dat is dus nog even afwachten. Al met al beloofd het dus een mooi jaar te worden! Ik kijk er zeker naar uit om zowel Windows 10 als Office 2016 te gaan proberen. Wanneer er meer bekend wordt zal ik daar zeker dieper op in gaan. Bekijk hieronder de video van de presentatie.

 

Michiel van den Broek

Author Michiel van den Broek

Ik ben je gids in Microsoftland. Als Productivity Specialist help ik je om Windows, de Officeprogramma's en Office 365 beter te gebruiken. Daardoor kun jij meer werk gedaan krijgen in minder tijd. Maakt jou blij, maakt mij blij!

More posts by Michiel van den Broek
Close Menu

Nieuwsbrief

* = verplicht veld

door MailChimp!